Boem boem boem in hotel Bloom

In de Rue Royal in Brussel vind je, naast de Botanische Tuinen, Hotel BLOOM!. In een drieluik beschrijf ik mijn indruk van dit hotel. Hieronder deel 1.

Bij binnenkomst in Hotel BLOOM! kon het mij niet ontgaan dat de lobby gevuld werd met house beats. Boem, boem, boem ...

lobby hotel bloom

Hoewel deze muziekkeuze in mijn kantoor niet zou misstaan (terwijl ik dit typ, vult mijn kantoor zich ook met beats) vond ik de bass dreun in de Bloom lobby niet echt een subtiele aanvulling op de relaxte, hippe en smaakvolle design inrichting.

Afhankelijk van de context, is de ene muziekstijl beter op zijn plaats dan de andere. Een voorbeeld om dit duidelijk te maken: Je loopt in De Efteling door het Sprookjesbos en je hoort dat het  Menuet in G majeur dat normaliter uit de paddestoelen klinkt is vervangen door Animals van Martin Garrix. Dat kan gewoon niet.

Welke gedachte zou er aan de hotel house in Hotel BLOOM! ten grondslag hebben gelegen? Heeft men gedacht: “Bij een moderne inrichting hoort moderne muziek”?

Wat is er mis met goeie oude jazz in de lobby van Hotel BLOOM!? Eventueel in een modern jasje? Vraag ik mij af. Het gaat hier toch om het maken van een goede eerste smaakvolle indruk. En die heeft niet altijd te maken met persoonlijke smaak.

Bij het creëren van sfeer gaat het om de receptuur. Zorg dat de elementen in de ruimte (muziek, meubilair, geur en zelfs de temperatuur) elkaar versterken. De muziekkeuze hoort daarbij en draagt onbewust sterk bij aan de eerste indruk die je op de gast achterlaat.

Lees hier deel 2 over Hotel BLOOM!.

Download hier de trend in PDF formaat