304 unieke kamers onder 1 dak

In de Rue Royal in Brussel vind je, naast de Botanische Tuinen, Hotel BLOOM!. In een drieluik beschrijf ik mijn indruk van dit hotel. Hieronder deel 3.

De hotelkamer in Hotel BLOOM! is een verhaal apart. Los van dat deze comfortabel is - uiteraard inclusief gratis WIFI - is er een slimme bijzonderheid. BLOOM! nodige 287 (!) Jonge kunstenaars uit om de wanden van de in totaal 304 hotelkamers te pimpen. De opdracht: Schilder een fresco op de muur met daarop jouw interpretatie van het woord "bloom".

Ik had de eer om te overnachten in kamer 818 die vakkundig onder handen was genomen door Amber Bijl.

amber bijl

 

Het CV van Amber, inclusief beschrijving van het creatieve proces dat zich in de kamer had afgespeeld, hing aan de muur. Voor een overzicht van alle kunstwerken bezoek je de website van Hotel BLOOM!.

Een win-win-win situatie lijkt me:

- De gast overnacht in een unieke, onderscheidende kamer (zonder een standaard duizend in een dozijn kunstwerkje aan de muur).

- Het hotel kan effectief iedere gast bovenstaande belofte doen terwijl de inrichting toch gestandaardiseerd is en de bedrijfsvoering (kamerschoonmaak, reparatie van defecten) dus efficiënt doorgang kan vinden.

- De jonge kunstenaar kan zijn kwaliteiten laten zien voor een serieuze opdrachtgever in een professionele omgeving waar zijn/ haar inspanningen bovendien op waarde geschat worden en daadwerkelijk bijdragen aan een plezierig verblijf.

Lees ook deel 1 en deel 2 over Hotel BLOOM!.

Download hier de trend in PDF formaat